Ce este vascozitatea unui lubrifiant?

 

Vascozitatea unui lubrifiant Yacco este este un criteriu important de alegere a lubrifiantului. Vascozitatea masoara grosimea filmului de lubrifiant si rezistenta sa la curgere. Vascozitatea unui ulei Yacco trebuie sa se adapteze unor temperaturi si constrangeri care vin din partea mecanicii (de exemplu jocurile din motor). Pentru un motor, daca uleiul este prea gros la demaraj cand este prea frig, va circula prea greu si cand uleiul devine prea fluid la cald, nu va mai proteja mecanismele. Pentru a defini vascozitatea, Yacco foloseste clasificari recunoscute international: gradele SAE  pentru uleiul de motor sau uleiurile de cutie si punti, gradul ISO VG pentru uleiurile industriale. Uleiurile hidraulice, uleiurile pentru angrenaje, etc..

Pentru optimizarea consumului de carburant, reducerea emisiilor de CO2 si a emosiilor poluante, Yacco va propune uleiuri din ce in ce mai fluide care asigura economia si protectia in acelasi timp.

Alegerea vascozitatii este facuta de constructor dar si in functie de conditiile in care functioneaza materialul dumneavoastra supus gresarii. Pentru a fi posibil sa alegeti intotdeauna lubrifiantul potrivit, puteti gasi in documentatiile noastre si pe ambalaje vascozitatea lubrifiantilor Yacco.

Rubrica INTRETINEREA VEHICULULUI MEU  de pe site-ul yacco.com va ajuta, de asemenea sa alegeti lubrifiantul Yacco potrivit fiecarei utilizari.

Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.Click aici pentru detalii.
De acord